Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων

Καλώς ήρθατε!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων Πηνείας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Ένα μικρό σχολείο σε ένα όμορφο απομακρυσμένο χωριό. . .

Διοριστήριο στα Άγναντα, προστασία από τη Νέα Γρίπη!


Τους τελευταίους μήνες όλοι ασχολούνται με το φαινόμενο «Νέας Γρίπης». . . Τα ΜΜΕ σκορπούν πανικό γύρω από το όνομα του ιού της γρίπης αυτής. Τα μέτρα πρόληψης και προστασίας έχουν καταντήσει αστεία υπόθεση, πλέον φοβόμαστε ακόμα και τη σκιά μας. Στις πόλεις κυκλοφορούν στους δρόμους οι άνθρωποι με μάσκες και οι γονείς τρομοκρατούν τα παιδιά τους όταν τα φωνάζουν να μην πιάνουν αντικείμενα. Είναι εφικτό αυτό; Κρίνεται μάλλον αναπόφευκτο να μεταδοθεί ο ιός. Στον τομέα της παιδείας οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί προσπαθούν να εφαρμόσουν πιστά τις εγκυκλίους. . . Κι όμως, τα κρούσματα όλο και αυξάνονται! Ο συνωστισμός να φταίει άραγε; Σχολικές Μονάδες κλείνουν για μία εβδομάδα, σχολικές εορτές αναβάλλονται για το φετινό έτος, εκδρομές παύουν να πραγματοποιούνται, τυπικός εκκλησιασμός ούτε καν γίνεται και όλοι πια μιλάμε όσο ποτέ άλλοτε για τη δουλειά της καθαρίστριας! Με τη λήξη των μαθημάτων στο σχολείο, όλα επιτρέπονται! Και θέτουμε το ερώτημα: Μπορούμε ως κοινωνικά όντα να απέχουμε από κάθε είδους δραστηριότητα που μας φέρνει σε επαφή με άλλους ανθρώπους οι οποίοι αν και μπορεί να μην έχουν εμφανίσει τα συμπτώματα να είναι φορείς αυτής της διαβόητης γρίπης και να μας τη μεταδώσουν; ; ;
Η λύση είναι μία: συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, στο εξής δηλώνετε δυσπρόσιτα σχολεία! Μακριά από κάθε είδους επαφή με τον κόσμο είστε πλέον προστατευμένοι! Το μόνο που θα βλέπετε σε ορεινά χωριά όπως τα Άγναντα είναι τα κοπάδια προβάτων και κατσικιών! Κάθε μέρα θα σας καλημερίζουν οι τσοπάνηδες- και αυτό από μακριά, γιατί φυσικά θα μετακινήστε με τα αυτοκίνητά σας εντός και εκτός χωριού. . . Βέβαια, ένα μικρό πρόβλημα θα είναι τα υπολείμματα των ζώων στους δρόμους και η ασυνήθιστη για τους «πολιτισμένους» ευωδία από τους στάβλους, αλλά τι προτιμάτε; Να μυρίζετε τις πλέον ανθυγιεινές και μολυσμένες μυρωδιές της ατμόσφαιρας των πόλεων; Η αγορά προφανώς στα Άγναντα έχει μερικές ελλείψεις. Ας πούμε, το Χόντος Σέντερ και το υποκατάστημα Τσάμπιον Μαρινόπουλος στο χωριό να μην έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία, αλλά μπαίνοντας στο ίντερνετ δυνάμεθα να παραγγείλουμε τα υπόλοιπα και τα παραλαμβάνουμε ταχυδρομικώς με κούριερ. Έτσι, αποφεύγουμε την επικίνδυνη και ύποπτη επαφή με το ανθρώπινο είδος και δε σπαταλούμε χρήματα να αγοράσουμε τις μάσκες.
Οι λίγοι μαθητές σας δεν θα έχουν πολλές πιθανότητες να κολλήσουν τον Ιό, γιατί μιας και εκτρέφουν χοίρους και έρχονται σε επαφή με αυτούς, αφήνουν τα παιδιά των πολυπληθών πόλεων να νοσήσουν από τη Γρίπη των Χοίρων. . .