Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων

Καλώς ήρθατε!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων Πηνείας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Ένα μικρό σχολείο σε ένα όμορφο απομακρυσμένο χωριό. . .

Η περιοχή μας μέσα από αεροφωτογραφίες


Με χαρά εντοπίσαμε στο διαδίκτυο αεροφωτογραφίες από μηχανοκίνητο αετό στην περιοχή προς Πανόπουλο. Από ψηλά διακρίνονται οι τρεις δρόμοι (111, Πανόπουλου- Πύργου, Πανόπουλου- Άγναντα) και το δάσος της Κάπελης.
Ταξιδεύοντας από Πηνεία και βγαίνοντας από το δάσος, ο φωτογράφος μάς αφήνει να απολαύσουμε αυτή την υπέροχη θέα.. Είναι το δυτικό σύνορο του Δήμου Λασιώνος...



Από αυτή τη φωτογραφία αγναντεύουμε τα βουνά Αχαΐας. Ο δρόμος δεξιά οδηγεί στο χωριό Ροδιά και στη μέση φαίνεται από ψηλά ο δρόμος μέσα από το δάσος που οδηγεί από Άγναντα στο Πανόπουλο.

Η όμορφη αυτή φωτογραφία μας δείχνει τη δυτική πλευρά του χωριού Πανόπουλου. Διακρίνεται η εκκλησία, τα σχολεία και οι τρεις δρόμοι που ενώνονται με σημείο τομής το Χάνι Πανόπουλου. Είναι φανερό ότι η γεωγραφική του θέση ευνοεί την ανάπτυξη της περιοχής. Βόρεια στα 70 χμ είναι η Πάτρα, δυτικά στα 45 χμ η Αμαλιάδα, νοτιοδυτικά στα 40 χμ ο Πύργος. Είναι αλήθεια ότι αισθανόμαστε και δικό μας χωριό το Πανόπουλο!
Ο Δήμος Λασιώνος συνορεύει με το Δήμο Πηνείας και ευελπιστούμε να ενωθούν στην ενιαία περιφέρεια της ορεινής Ηλείας, σύμφωνα με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Οι δήμοι αυτοί που περιβάλλουν το δρυοδάσος της Κάπελης έχουν πολλές γεωμορφολογικές ομοιότητες και η συνένωσή τους μαζί με άλλους δήμους της ορεινής- ημιορεινής Ηλείας θα έχει αποτέλεσμα την εφαρμογή κοινών επιχειρησιακών πολιτικών.

Πηγή: www.airphotos.gr