Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων

Καλώς ήρθατε!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων Πηνείας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Ένα μικρό σχολείο σε ένα όμορφο απομακρυσμένο χωριό. . .

Οι 7 νέοι Δήμοι της Ηλείας- το μέλλον της Πηνείας


Δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους η νέα διοικητική διαίρεση Καλλικράτης στην Ηλεία. Στο χάρτη φαίνονται τα νέα όρια τα οποία περικλείουν τους νυν Δήμους.
Γενικά, την Ηλεία με 7 Δήμους προβλέπει το τελικό σχέδιο «Καλλικράτης», σύμφωνα με πληροφορίες από τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του Γιαν. Ραγκούση και τη συμμετοχή των τεσσάρων Ηλείων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο στην περιοχή του Κάμπου όσο και στη Νότια Ηλεία δημιουργούνται από δύο Δήμοι.
1)Ο πρώτος απαρτίζεται από τους Δήμους Βουπρασίας, Κάστρου – Κυλλήνης, Λεχαινών και Ανδραβίδας. (Δήμος Κυλλήνης με έδρα τα Λεχαινά)
2)Ο δεύτερος απαρτίζεται από τους Δήμους Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού. (Δήμος Πηνειού με έδρα τη Γαστούνη)
3) Ο Δήμος Πηνείας θα προσκολληθεί στο Δήμο Αμαλιάδας και θα έχει έδρα την Αμαλιάδα. Ένα σύντομο σχόλιο: Ο νυν Δήμος Πηνείας χάνεται. Ούτε το όνομα δε θα θυμίζει κάτι. Ακόμα κι αν η τεχνητή λίμνη Πηνειού είναι σήμα κατατεθέν, πλέον θα αναφερόμαστε σε Δήμο Πηνειού με κριτήριο τις εκβολές του στην παραθαλάσσια περιοχή της Ηλείας.
Στη Νότια πλευρά του Νομού θα συγκροτηθούν δύο Δήμοι:
4) Ο πρώτος απαρτίζεται από τους Δήμους Σκιλούντος, Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας. (Δήμος Ανδρίτσαινας με έδρα τα Κρέστενα)
5) Ο δεύτερος απαρτίζεται από τους Δήμους Ζαχάρως και Φιγαλείας. (Δήμος Ζαχάρως με έδρα τη Ζαχάρω)
6)Ο Δήμος Πύργου με έδρα τον Πύργο φέρεται να συνενώνεται με τους Δήμους Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης.
7)Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία απαρτίζεται από τους Δήμους της ορεινής Ηλείας (Φολόη, Λαμπεία και Λασιώνα) και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.