Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων

Καλώς ήρθατε!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων Πηνείας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Ένα μικρό σχολείο σε ένα όμορφο απομακρυσμένο χωριό. . .

Δυο λόγια περί ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.


Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχουν εικόνες να περιγράψουμε τι αισθανόμαστε όταν ζούμε την Ανάσταση. Πληθώρα κόσμου στις εκκλησίες, συνωστισμός..
Άραγε να νιώθουν όλοι τόσο υπέροχα όσο νιώθει ένας πιστός που κάθεται σε μια γωνιά, ακουμπισμένος σε μια κολόνα του ναού; Άραγε να μπορούν να τον καταλάβουν όταν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και κρύβεται να τα σκουπίσει μια τέτοια λαμπρή ημέρα; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πλησιάσει την ψυχή ενός τέτοιου; Και ως δια θαύματος, την ώρα που ανάβει η λαμπάδα του με το Άγιο Φως, εκείνη την ώρα να σταματάει να κλαίει. Και να μην κλαίει ξανά. Σε όλη τη Λειτουργία.
Αυτό πώς λέγεται; Αυτό διδάσκεται;
Μιλάμε για την κατάνυξη που νιώθει κάθε πιστός από μας σε κάποια στιγμή της ζωής του. Ω πόσο θαυμάσιο συναίσθημα! Ω πόσο απερίγραπτο! Οποιοσδήποτε μπορεί να το νιώσει, ένας πλούσιος ή ένας φτωχός, ένας γέρος ή ένας νέος, ένας Έλληνας ή ένας ξένος, ένας μαύρος ή ένας άσπρος.. ένας χριστιανός. Ένας πιστός και ομολογητής του Θεού.
Αυτό πώς λέγεται;
Αυτό διδάσκεται;
Μαθαίνεται στα σχολεία;
Καλλιεργείται στην ψυχή από ποιον;
Τι είναι ο Θεός μας;
Ο Θεός μας είναι αυτό που έχουμε μέσα μας. Είναι δικό μας. Μας μιλάει και του μιλούμε. Το νιώθουμε. Κλαίμε. Ευχαριστούμε.
Κατοικεί μέσα μας.
Αναστήθηκε λοιπόν ο Χριστός για να ζει πάντα μέσα μας.
Αυτό πώς λέγεται;
Αυτό διδάσκεται;
Τα έθιμα διδάσκονται. Ο πολιτισμός διδάσκεται. Η ιστορία διδάσκεται. Ο Θεός όχι. Είναι μέσα μας. Απλά πάντα κάποιος βοηθάει να βρούμε το δρόμο. Ύστερα, αυτή η σχέση Θεού και ανθρώπου είναι αποκομμένη από όλα τα άλλα. Δεν υπάρχουν εκεί παρεμβολές και μεσάζοντες. Ο Θεός ανακαλύπτεται σιγά σιγά. Και χτίζεται μια σχέση προσωπική που κρατάει αιώνια.

2 σχόλια:

ΑΝΘΗ είπε...

Καλημέρα, καλή μου συνάδελφε της Πρωτοβάθμιας!
Υπέροχη ανάρτηση και ομολογία πίστεως!
Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά!
"Ἀναστάσεως ἠμέρα λαμπρυνθῶμεν, λαοἰ"

Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων είπε...

Αληθώς ο Κύριος, αγαπητή Ανθή!
Μεγάλη μέρα σήμερα.
Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια. να είσαι καλά!