Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων

Καλώς ήρθατε!

Το Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων Πηνείας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Ένα μικρό σχολείο σε ένα όμορφο απομακρυσμένο χωριό. . .

Ηλιοβασίλεμα από τα Άγναντα, με αγάπη!




Το χωριό Άγναντα μετονομάστηκε έτσι γιατί από τη θέση στην οποία βρίσκεται μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα της δυτικής Ηλείας. Από εκεί διακρίνεται το φράγμα του Πηνειού και παραπέρα η Ζάκυνθος. Μεγάλο κομμάτι του κάμπου της Ηλείας είναι ορατό. Το χωριό αυτό είναι χτισμένο σε ύψωμα, με υψόμετρο 500 μέτρων. Είναι το πιο ορεινό σημείο της Πηνείας. Για να διαβούμε από την Αμαλιάδα στα Άγναντα, περνάμε τα καταπράσινα λιβάδια και ο δρόμος που τα διασχίζει κάνει ένα ζικ ζακ πολύ ευχάριστο στους οδηγούς! Περνάμε και την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, της οποίας το νερό χρησιμοποιείται για την άρδευση των πεδινών εκτάσεων κατά μήκος του άξονα Λάππα-Αμαλιάδα-Καρδαμά.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις παραπάνω φωτογραφίες. Αν και ο φακός μας αδικεί τη μαγευτική θέα, παρά ταύτα μπορεί να υποψιάσει τους αναγνώστες για το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που διακρίνεται από το χωριό.